Regionální centrum PRO-BIO Šumava

Informační web pro ekologické zemědělce     www.pro-bio.stachy.cz

Aktuality z netu

POŠUMAVSKÝ BIO MED ČESKOU BIOPOTRAVINOU ROKU 2007

biomed (Jihlava, 1.2.2008) Pošumavský bio med ekologického včelaře Jan Pintíře byl vybrán odbornou porotou jako Česká biopotravina roku 2007. Odborná porota 6. ročníku soutěže dále vyhlásila čtyři vítěze kategorií, pečivo, mléčné výrobky, nápoje a pochutiny.

V nebývalé konkurenci více než 70 nominovaných biopotravin získal titul Česká biopotravina roku 2007 Pošumavský bio med ekologického včelaře Dr. Ing. Jan Pintíře, Ph.D. z Nedaniček u Švihova v okrese Klatovy. „Pošumavský bio med pana Pintíře získal od poroty nejen absolutně nejvíce bodů, ale také nadchnul vynikající chutí, širokým výběrem jednodruhových medů charakteristických vlastností a způsobů použití. Jedná se v podstatě o jediné sladidlo v bio kvalitě z české suroviny. Pan Pintíř je také jediný český včelař, kterému se přirozenou cestou podařilo vypořádat se s parazitárním onemocněním včel, které vyvolává roztoč Varroa destruktor“, hodnotí vítěznou biopotravinu předseda poroty Pavel Maurer.

Vzhledem k velkému počtu nominovaných biopotravin se porota rozhodla vyhlásit vítěze v kategoriích pečivo, nápoje, mléčné výrobky a pochutiny-ostatní. Vítězem kategorie pečivo se staly Celozrnné špaldové krekry s dýňovým semínkem a česnekem z Biopekárny Zemanka-Jan Zeman. Porota vysoko vyzdvihla originální recepturu, výbornou chuť, tradiční ruční výrobu a velmi dobře zpracovaný vizuální styl obalu celé produktové řady. „Špaldové krekry nabízí svým složením zdravou a velmi chutnou alternativu k běžným smaženým lupínkům“, zhodnotila vítěze kategorie členka poroty Eva Klánová, šéfredaktorka časopisu Moderní obchod. „Letos se sešla velmi kvalitní nabídka bio pečiva, od čerstvých rohlíků a chlebů, přes sladké vánočky, speciality jako chléb z naklíčeného zrní, předpečené, zamražené těsto na dopékání v prodejnách, až po směsi na výrobu domácího chleba. Všechny nominované biopotraviny v této kategorii mohou směle obstát na velmi náročném trhu s pečivem a je potěšující, že se pro jejich výrobu využívají téměř výhradně tuzemské suroviny“, doplňuje další člen poroty David Bouma, šéfredaktor časopisu Úroda.

….pokračování článku ….

zdroj: www.pro-bio.cz

[Akt. známka: 5,00 / Počet hlasů: 1] 1 2 3 4 5
| Autor: KV | Vydáno dne 05. 02. 2008 | 2637 přečtení | Počet komentářů: 30 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek

Na začátek stránky



Čtenář

Jméno:

Heslo:


Zaregistrovat
Zapomenuté heslo

Vyhledávání dle data

<<  Říjen  >>
PoÚtStČtSoNe
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     

Nejčtenější články

Neexistuji vhodna data!

Program rozvoje venkova: Opatření I.3.1 Další odborné vzdělávání a informační či

Projekt: 09/007/1310b/231/003218

Aktivity 2010

PROJEKT: Odborné vzdělávání pro zemědělce 2008

Projekt: 08/004/13100/231/001588

Aktivity 2009

Program rozvoje venkova I.3.1: Odborné vzdělávání pro zemědělce


     Archiv
 



ISSN 1801-4216

Program rozvoje vnkova
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova

logo ESF a vlajka EU
Tento web je financován Evropskou Unií, Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR.


www.info-sumava.cz vše o Šumavě na jednom místě

Tento web site byl vytvořen prostřednictvím phpRS - redakčního systému napsaného v PHP jazyce. Na této stránce použité názvy programových produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.
Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server